sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Viimeiset terveiset Espanjasta, The last days in Spain, Hasta luego!

Viimeisenä työpäivänäni tein uusille kanoille juoma-automaatin (ks.kuva). Iltapäivällä tein tunnin kävelyn 250m korkeudessa hienoissa maisemissa tässä lähellä. (Toisessa kuvassa talo ja puutarha kokonaisuudessaan). Lauantain vietin koiratarhalla siivoamassa ja lenkittämässä. Illalla menimme 11 hengen porukalla syömään pieneen intialaiseen ravintolaan ja sen jälkeen baariin. Vanhenpien lähdettyä Mario, Gary, mä ja yksi sukulaispoika jatkettiin vielä seuraavaan irlantilaiseen pubiin. Viiden tunnin yöunien jälkeen oli kuitenkin energiaa tehdä kävely vuorilla :D Reitti oli reilu 10km ja kesti yli viisi tuntia, mutta nyt korkeutta oli 1300m. Ihana aurinkoinen melkein pilvetön taivas, mukavaa seuraa ja mahtavat maisemat! Täydellinen viimeinen päivä :)
Espanjaa tuli opittua yllättävän paljon varsinkin ekana kolmena viikkona koiratarhalla. Ymmärsin mitä tarhalla työskentelevät espanjalaiset sanoivat mulle ja pystyin kysymään neuvoa vastaantulijalta Malagassa.
Hienoin hetki koiratarhalla oli ehkä se kun Molly uskalsi lopulta ottaa namin mun kädestä. Ja ne hetket kun veimme koiria rannalle juoksemaan. Ranteeseen jää luultavasti, toivottavasti, muistoksi arpi Daphnien vahinkoraapaisusta :D  Yritin olla kiintymättä liiaksi mihinkään koiraan ja yllättävän hyvin siinä onnistuinkin... Ihan yksin olen täältä kotiin tulossa Sandyn luo :)
Brittipariskunnan ja kumppanien kanssa hienoin päivä oli tänään vuorilla. Plus kaikki kävelyt ja reissut mitä tein vapaa-aikanani. Ja oli ihana tavata samanhenkisiä ihmisiä, joilla on samat ajatukset maailman menosta ja muusta.
Uskomatonta miten paljon erilaisia pähkinöitä, hedelmiä ja kasviksia täällä voi kasvattaa. Eri raaka-aineiden käyttö vaihtelee aina vuodenajan mukaan. Veden ja ravinteiden takaamiseen sekä tuholaisten torjuntaan on luonnonmukaisia ja yksinkertaisia keinoja. Tänään kävin vielä valokuvaamassa salaattien, tomaattien ja herneiden taimet, joiden siemenet istutin pari viikkoa sitten. Yritän kerätä tähän viimeiseen postaukseen enemmän kuvia ;) Maisemavideon saa klikattua isommaksi oikeasta alakulmasta.



Ming, joka ensimmäisenä iltana tuli niskani taakse kehräämään ja nyt viimisenä työpäivänä mun sängylle
Torroxin kylä, pariskunnan talo näkyy etualalla rinteellä
Katkelmat metsissä tehty estämään metsäpalojen leviäminen

Katsoimme livenä luontodokumenttia, kun kahden metrin jonossa kulkevat yöperhosen toukat päästivät ulkopuolella olleen yksilön jonoonsa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti